Over mij – Arianne Schekkerman

Mijn naam is Arianne Schekkerman, trainer & coach bij Cinnamon Training & Advies.

Als manager had ik regelmatig te maken met “buikpijngesprekken”. Vandaar dat ik me uitgebreid ging verdiepen in gesprekstechnieken. Buikpijngesprekken werden niet ineens mijn favoriete gesprekken maar ik was er minder gespannen voor en ik kon mijn boodschap krachtiger neerzetten zonder de ander te kwetsen. Ik werd zo blij van hetgeen ik ontdekte, dat ik een carrièreswitch maakte: van leidinggevende naar trainer, coach en opleider.

Wat is plezier voor Arianne Schekkerman?

Als trainer geniet ik ervan om mensen te helpen om zaken “goed gezegd” te laten zijn.
Waar ik dat plezier vandaan haal?

Het verveelt me nooit om te luisteren naar de verhalen van anderen. Het boeit me hoe mensen hun verhaal, hun boodschap uiten en hoe dat dan op anderen overkomt. Daarnaast geniet ik erg van het in elkaar zetten van een training, van het bedenken van oefeningen die passen bij de dagelijkse praktijk van de deelnemer en van het maken van mooie trainingsmaterialen.

Bij de trainingen die ik verzorg komen al deze zaken bij elkaar. Ik ben met mensen aan het werk en ik help ze om hun boodschap helder en succesvol over te brengen. En hoe mooi is het dan om een kwartje te zien vallen zodat een cursist ineens snapt hoe hij of zij door een kleine aanpassing de boodschap beter kan laten overkomen bij de ander!

Inspiratie

De cursussen die ik zelf volg geven mij weer inspiratie voor mijn eigen trainingen. Ik volg regelmatig didactische trainingen. Ook volg ik graag inhoudelijke trainingen, zoals over specifieke communicatiemodellen en transactionele analyse. Op die manier blijf ik mijn vaardigheden als maatwerktrainer verfijnen.

Ik werk erg gestructureerd (volgens anderen) en heb ik er lol in zaken goed en handig te regelen. Zo speur ik ook graag naar handige tips voor Office-programma’s en ben een grootverbruiker als het gaat om apps en programma’s waar mee je je persoonlijke effectiviteit kan bevorderen. Ik ben dan ook regelmatig te vinden op lifehacking-sites en sites over “Getting Things Done”. Beiden zijn manieren om onze complexe levens eenvoudiger te maken, zowel met behulp van digitale hulpmiddelen als met verbluffend simpele oplossingen.

Waarom Kaneel?

Kaneel is een van de oudste specerijen ter wereld: rond 2800 voor Christus wordt het al genoemd in het kruidboek van de Chinese Keizer Shennung. Ook in het oude Egypte was kaneel al bekend; het werd gebruikt in parfum. Kaneel werd zo hoog gewaardeerd, dat het zelfs een waardig geschenk kon zijn voor koningen en andere hoogheden. Kaneelstokjes geven een extra aroma aan siropen, melk of koffie.  Ook therapeutisch gezien is kaneel een zeer waardevol ingrediënt; zo is het onder andere ontspannend en heeft het versterkende en verwarmende eigenschappen.

Vandaar dat ik mijn trainingen en adviezen graag van een snufje kaneel voorzie!

 

Meer weten over Cinnamon Training & Advies of Arianne Schekkerman?

De missie en visie

Bekijk het profiel op LinkedIn of bekijk de reacties die anderen op mijn trainingen gaven.