Assertiviteitstraining

Ken je dat: je wilt een dominante collega vertellen dat je erg nerveus wordt van diens kritiek maar bent bang voor oorlog? Of je wilt je manager vertellen dat je dit keer niet kunt overwerken maar weet dat je daarna met een baksteen in je maag rondloopt. Of je werkt als financieel medewerker en moet een directeur vertellen dat je een aanschafaanvraag niet kunt uitvoeren vanwege overschrijding van het budget.

Dit soort gevallen vraagt om assertief handelen. Assertief communiceren wil zeggen dat je voor jezelf opkomt en jouw mening geeft,maar op een tactvolle, niet kwetsende manier. Cinnamon Training & Advies helpt je daarbij.

 

Assertiviteitstraining

In de Assertiviteitstraining leer je om verschillende communicatiestijlen te onderscheiden. Je ervaart hoe je je boodschap op assertieve wijze kunt brengen. En je leert wanneer het slim is om juist voor een andere stijl te kiezen.


Typisch Cinnamon Training & Advies:

  • Je past het geleerde meteen na de training toe. Dat komt omdat er een grondige intake heeft plaatsgevonden en omdat je oefent met situaties uit jouw eigen werkomgeving.
  • Je voelt je veilig om te leren. Je hoeft geen trucjes te doen die niet bij jou passen, je mag jezelf blijven. Er is alle ruimte om te experimenteren.
  • Een training van een enthousiaste, betrokken en ervaren trainer!


Tip:
Wil je oefenen in de prakijk? Laat je training volgen door coaching on the job.